Lahden likainen rautatieasema

Uusi Lahti  -   7.11.2007


[Etusivu]    [Artikkelit]    [Kuvastot]    [Linkit]

 Uusi Lahti 7.11.2007

   Terveystarkastajat ovat käyneet tarkastamassa rautatieaseman tiloja ja todenneet saman kuin Oiko ry:n edustaja Kai Vehmersalo huomautuskirjeessään: laitureille vievät portaikot olivat erittäin likaisia, niissä oli "epämääräisiä valumajälkiä" ja yhdessä portaikossa verta. Lisäksi laitureille vievät hissit haisivat voimakkaasti virtsalle.

  Tarkastajat tekivät käynnistään tarkastuskertomuksen, joka lähetettiin Lahden asemalle kehotteella ryhtyä pikaisesti toimenpiteisiin siivoustason parnatamiseksi.

  "Asemalla maleksiviin pummeihin emme toimivaltamme puitteissa pysty vaikuttamaan, vaan asia on tilan haltijan ja yleisen järjestyksen valvonnasta vastaavan viranomaisen (poliisin) asia", vastattiin Oiko ry:lle Lahden terveydensuojelusta.

 
Uusi Lahti viikkolehti

Mietteitä ja kysymyksiä

Vakituisesti Lahdesta Pääkaupunkiseudulle pendelöivät lahtelaiset ovat yli puoli vuotta ihmetelleet Lahden aseman sotkuisuutta ja sitä, ettei säännöllistä puhdistusta tehdä portaikoissa eikä hisseissä.

Lahden oikoradan vetovoimaisuus kääntyy iljettävyydeksi kun joka päivä joutuu väistelemään limsaa, olutta, oksennusta, virtsaa, koirankakkaa, purukumeja ynnä muuta kenkiin kuulumatonta.

Oheisen kuvasarjan kuvia on otettu 23.5.2007, ja 28.6.2007. Portaikot ovat yhä likaisia marraskuussa 2007.

 

20070523_0147
 Onko tämä limsaa kahvia vai jotain muuta kenkään tarttuvaa?
20070523_0149
 Kaunis portaikko on sotkettu oluella ja syljellä - missä on kotikasvatus?
20070523_0150
 Roskakorin ympäristö on sotkuinen - miksi sekin?
20070523_0151
 Portaikossa on oksennusta - kuuluuko se siistiin asemaan?
20070608_0238
 Tasanteilla ovat limsatahrojen lisäksi purkat ja tupakan tumpit.
20070826_0231
 Esimerkki siististä aseman portaikosta on Hämeenlinnassa


Lahden rautatieaseman likaisuus

   Kunnioitettava Lahden kaupungin Terveydensuojelu,

Kunnioitettava Lahden kaupungin Terveydensuojelu,

Vakituisesti Lahti-Helsinki-Lahti väliä junilla pendelöivät vakimatkustajat alkavat olla vihaisia Lahden rautatieaseman jatkuvasta likaisuudesta.

Lahden rautatieaseman portiakoissa ja hisseissä on jatkuvasti sylkeä, purkkaa,verta, oksennusta, virtsaa, koirankakkaa, ruokajätteitä, roskia, kahvia, limsaa yms. hygieniaa vaarantavaa. Olemme suositelleet matkalaukkuja liikuttelevia matkustajia mieluummin kantamaan laukkunsa kuin vetämään niitä pyörillä tuon kaiken saastan ja hajujen läpi. Myös kengät haisevat joskus "ties mille".

Pyydän Oiko ry vakimatkustajien nimissä Lahden kaupungin Terveydensuojelua tarkastamaan kaikki viisi hissiä (aseman kupeessa sekä kummankin laiturin molemmissa päissä olevat hissit), jotka yleensä haisevat virtsalle sekä kulkemaan käytävät ja portaikot läpi.

Olemme välillä ottaneet digikuvia portaikoista ja todenneet, että säännöllistä puhdistusta ei aseman tiloissa tehdä. Me matkustajat edellytämme vaikka päivittäistä tai viikottaista siivousta painepesurilla tahi höyrypesurilla.

VR Osakeyhtiö saattaa väittää, että nuoriso sotkee tiloja iltaisin tahi öisin, mutta valvonta lienee heillä erittäin huonoa. Eikä edellä mainitunlainen asia saa vaarantaa matkustajien terveyttä.

Ystävällisin terveisin Oiko ry ja vakimatkustajien puolesta, Lahdessa 5.9.2007, Oiko ry:n puheenjohtaja


[Lahden rautatieaseman kuvat]  [Artikkelit]  [Linkit]  [Muut kuvastot]

Tätä sivua on viimeksi päivitetty 14.11.2007 20:56:11.