Kampin bussiterminaali 6.6.2005

Painamalla tästä pääset selaamaan kuvia
Kampista tulee Helsingin sydän, ja kaupungin keskusta siirtyy tänne

 Ensimmäinen osa Kampin keskusta avasi ovensa torstaina 2.6.2005, kun kulkuväylät ja Espoon terminaalin tasossa olevat myymälät avautuivat.

   Espoon bussien ja kaukoliikenteen terminaalit otetaan käyttöön sunnuntaina 5.6. ja maanantaina 6.6.2005. Koko kauppakeskus on valmis maaliskuun alussa.

      Presidentti Tarja Halonen avasi Kampin käynnistämällä liukuportaat Kampin metroasemalle. Valtiovierailulla oleva Tšekin presidentti Vaclav Klaus puolisoineen osallistui avajaisiin. Yleisö pääsi uusiin tiloihin kello 15, jolloin järjestettiin opastuskierroksia bussiterminaaleihin.

Nyt avautuneet myymälät, ravintolat ja palvelupisteet – noin viidennes koko kauppakeskuksesta – ovat nopeaa asiointia varten. Vielä tiistaina rakennusmiehet, tavarantoimittajat ja myyjät touhusivat täydessä sekamelskassa. Silti jokainen vakuutti kaiken olevan "putsissa" avajaispäivänä.


Helsingin Kampin bussiterminaalin kaaviokuva. Helsingin Sanomat

Kampin terminaali avattiin Espoon busseille 5.6.2005

 Kampin uusi liikennekeskus avattiin sunnuntaina Espoon busseille, jotka suolsivat keskukseen kukkuramitoin väkeä.

    Kävijöille jaettiin laiturialueen ovilla kesäaikatauluja, taskuun taiteltava terminaalin käyttöopas ja Kampin mukaan nimikoitu pastilliaski.

   Ja itse liikennekeskus sai kiitosta. Kamppia pidettiin onnistuneena ja suunnittelultaan selkeänä paikkana. Opasteiden toimivuutta kiiteltiin ja terminaalin yleisilmeeseen oltiin tyytyväisiä.
  
    Laiturialueelta pääsi suoraan sisään ja täällä näkee heti opasteista, minne pitää mennä.

    Ovien toiminta ja niiden opasteet ovat selkeät. Kyllä niiden perusteella ymmärtää, milloin laiturialueelle pääsee.

    "Bussiliikenne näyttää toimivan, mutta toivottavasti tämä on silti väliaikaisratkaisu,  sillä ei tämä metroraidetta korvaa. Länsimetro on kestävämpi ratkaisu ja kuljettaa enemmän väkeä kuin bussit", tuore ylioppilas Olli Rasanen sanoi.


[Kamppi-20050606 kuvasto]  [Etusivulle]  [Artikkelit]  [Linkit]  [Muut kuvastot]

Tämä sivu on ote Helsingin Sanomien artikkeleista 2. ja 7.6.2005