Yhdistyksen valikot:

Oiko ry jäsensivut

Takaisin etusivulle

Oiko ry

Yhdistys on kunnallis- ja liikennepoliittinen yhdistys, jonka tarkoituksena on edistää ja kehittää pääkaupunkiseudulta muualle Suomeen ulottuvan nopean raide- ja pikavuoroliikenteen yleisiä edellytyksiä erityisesti Päijät-Hämeen, Kanta-Hämeen, Kymen, Pirkanmaan ja Varsinais-Suomen seudulla. Yhdistys toimii eri liikennemuotojen, kevyen sekä paikallis- että kaukoliikenteen, yleisten edellytysten turvaamiseksi, liikenteen ja liikenneasemien palvelutason parantamiseksi ja suosion kasvattamiseksi.

Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys voi

* järjestää seminaareja ja kokouksia,
    * harjoittaa tiedotus-, julkaisu- ja tutkimustoimintaa,
    * vaikuttaa suomalaiseen kunnallis- ja liikennepolitiikkaan ehdotuksin ja kannanotoin,
    * järjestää opintomatkoja jäsenilleen,
    * järjestää virkistäytymistilaisuuksia jäsenilleen,
    * toimia yhteistyössä muiden yhdistyksen toimintaa tukevien järjestöjen tai yhteisöjen kanssa.

Toimintansa tukemiseksi yhdistys voi ottaa vastaan lahjoituksia ja testamentteja, omistaa toimintaansa varten tarpeellista kiinteää ja irtainta omaisuutta sekä panna toimeen asianmukaisen luvan saatuaan arpajaisia ja rahankeräyksiä. Yhdistys voi myös myydä ilmoitustilaa julkaisuistaan tai elektronisista sivuistaan.