Kerava–Lahti oikoradan avajaiset festivaalitunnelmissa 1.9.2006

[Etusivulle]  [Artikkelit]  [Linkit] 


 


 
Kerava–Lahti-oikoradan avajaisia vietetään perjantaina 1. syyskuuta letkeissä festivaali tunnelimissa kaikilla oikoradan asemilla. Luvassa on monipuolista ohjelmaa niin Keravalla, Järvenpään Haarajoella, Mäntsälässä kuin Lahdessakin. Oikoratafestareiden järjestelyistä vastaa radan rakentaja eli Ratahallintokeskus yhteistyössä paikallisten tahojen ja VR:n kanssa.

Avajaiset painottuvat iltapäivään ja alkuiltaan. Ohjelmaa on sekä lapsille että varttuneemmalle väelle. Yleisöllä on myös mahdollisuus päästä matkustamaan oikoradalla ennen varsinaisen liikenteen alkamista. Radalla liikennöi avajaispäivänä erityisiä festarijunia, joihin pääsee ilmaislipuilla. Liput tulevat jakoon elokuun lopulla. Aikataulunmukainen liikenne oikoradalla alkaa sunnuntaina 3. syyskuuta.Avajaisohjelma tarkentuu kesän aikana, ja siitä tiedotetaan muun muassa Ratahallintokeskuksen nettisivuilla http://www.rhk.fi.

Oikorata on vuosikymmeniin mittavin ja merkittävin ratahanke Suomessa. Edellinen vastaava hanke oli oikorata Jämsänkoski – Jyväskylä, joka valmistui vuonna 1977.

Kerava–Lahti -oikorata luo perustan nopean henkilöliikenteen ja tavaraliikenteen kehittämiselle Helsingin ja itäisen Suomen välillä sekä Suomesta Venäjälle. Samalla myös Helsingistä pohjoiseen johtavalla pääradalla vapautuu kapasiteettia uuden liikenteen käyttöön. Näin oikorata palvelee koko maan liikennettä sekä lisäksi Suomen ja Venäjän välisiä henkilö- ja tavaraliikenneyhteyksiä.


Ratahankkeen kokonaiskustannukset ovat 331 miljoonaa euroa. EU on myöntänyt hankkeeseen tukea kaikkiaan yli 20 miljoonaa euroa.

----
Lisätietoja avajaisista antaa Ratahallintokeskuksen viestintäpäällikkö Timo Saarinen, puhelin 040 548 7569 tai sähköposti timo.saarinen (at) rhk.fi


Ratahallintokeskus


Oikorata otetaan liikenteelle käyttöön 3.9.2006.
 [Etusivulle]  [Artikkelit]  [Linkit] 

Lehdistötiedote 16.5.2006