Tekniikka ja Talous  13.12.2007


[Etusivu]    [Artikkelit]    [Kuvastot]    [Linkit]

Joululahja junalla vakituisesti pendelöiville ??


Perusinsinööri, tuo Tekniikka ja Talous -lehden mainio kolumnisti kirjoitti 13.12.2007 mm. seuraavasti:

   ... Jos työpaikalla on mukavia työtovereita, tylsäkin työ voi tuntua hieman rattoisammalta. Koska työtovereiden mukavuus on kaikkien työpaikalla olevien työntekijöiden mukavuuden summa, helpoin tapa lisätä mukavuutta on tarkistaa omaa käytöstään. Niinpä meidän kannattaisi antaa työtovereillemme joululahjaksi lupaus karsia ensi vuonna kymmenen prosenttia itsekkyydestämme ja lisätä kymmenen prosenttia toisista välittämistä. Sellaisesta lahjasta hyötyvät työtoverit, eikä siitä jää itsekään osattomaksi.

Itsellä saattaa sen seurauksena uupumus ja stressi hieman hellittää ja työtovereilla saattaa olla ensi vuonna pikkaisen mukavampaa. Näinä ilmastonmuutoksen uhan alla olevina aikoina lahjan ylimääräinen bonus on myös se, ettei se kuormita uusiutumattomia luonnonvaroja. Muista välittäminen kun on ikuinen uusiutuva luonnonvara, jos vain otamme sen käyttöön. ....

VR Oy voisi toimia seuraavasti:

Kaukana töissä käyvät ja varsinkin junalla pendelöivät vakimatkaajat kokisivat työpäivänsä paljon mukavammiksi mikäli junavuoroja olisi riittävästi, junat olisivat ajallaan, VR lipun hinnat olisivat kohtuulliset sekä VR:n palvelu olisi asiakasmyönteistä. VR voisi palauttaa itsekkäästi kuppaamansa 10% antamalla vakimatkaajille Suora360 lipusta aiemmin olleet kaksi vapaakuukautta ja katso matkustajia tulisi hyvinkin maanteiltä vähintäinkin 10% lisää. Tästä hyötyisi koko kansamme ja uusiutumattomia luonnonvaroja eli polttoaineita ei käytettäisi niin paljoa.

VR voisi myös palauttaa muun muassa nk. Lahti-alennuksen 11 matkan sarjalipuille niille, jotka lasten tai työn takia pendelöivät vain 3-4 päivää viikossa Pääkaupunkiseudulle. On muistettava, että kaksi henkilöä autossa maksaa vähemmän kuin junassa.

Toivomme VR:ltä Uudenvuoden lupausta vähemmän itsekkäästä toiminnasta vuonna 2008 - vai onko se sittenkin täysin turha toive, kun VR on ilmoittanut korottavansa taas hintoja 3% ylläpitääksensä inflaatiota.


    Konkreettisesti koin VR:n itsekkyyden saatuani marraskuun lopulla itselleni ja vaimolleni kutsun 13. joulukuuta Helsigissä tunnettuun musikaaliin. Muistin vakimatkaajille lähetetyn tarjouksen matkasta puoleen hintaan. Kuitenkin lipunmyyjä totesi 3.12. tarjouksen menneen umpeen marraskuun lopussa. Mikä sellainen tarjous on, joka loppuu juuri ennen Joulusesonkia ja Jouluostosaikaa? Se on itsekkyyttä VR:ltä sanan varsinaisessa merkityksessä. Vaimo suorastaan suuttui, koska normaalihintainen matka Pendolla Helsinkiin ja IC:llä takaisin maksoi peräti 41.90 euroa. "Tällä rahallahan olisin ajanut kaksi kertaa edestakaisin Helsinkiin Jouluostoksille" - tuhahti hän.

Vähintäinkin VR Oy voisi pestä Lahden aseman portaikot ennen Joulua ja lukuisia Venäjän vieraita Uuden Vuoden tienoilla!! Käykää lahtelaiset katsomassa ja ihmettelemässä oksennusta, limsaa, kaljaa, kahvia, sylkeä, ruokajätteitä, purkkaa ja pissaa!! Ovatko teidän lapsenne siellä iltaisin? Miten olette heidät kasvattaneet?

Lahdessa 21.12.2007 Kai Vehmersalo, Oiko ry puheenjohtaja

[Etusivu]    [Artikkelit]    [Kuvastot]    [Linkit]

Osa tästä aineistosta on julkaistu Tekniikka ja Talous -lehdessä 13.12.2007. Lehti on osa Talentum-konsernia.